Zijn OneFit Presents: The Zone with Rens lessen zijn razend populair. Iedere workout zet hij het Sieraad op stelten en laat OneFitters flink zweten. Met zijn altijd vrolijke energie en keiharde discipline zijn zijn workouts altijd iets om naar uit te kijken.

In deze blog vertelt hij meer over zijn carrière als trainer, de OneFit Presents energy en zijn passie: sport. Lees je mee?

Even voorstellen: vertel eens meer over jezelf

“Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie ontdekte ik de sterke behoefte mensen te helpen en iets waardevols te brengen tijdens mijn tijd hier op aarde. Ik heb onder andere gewerkt met mensen met suïcidale gedachten, wat moeilijk maar dankbaar werk was. Ook heb ik kinderen met overgewicht uit kansarme gezinnen begeleid om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en meer te gaan bewegen.

Ik ben als kind nooit iets tekort gekomen en ik besef me dat ik gezegend ben. Van mijn ouders heb ik belangrijke waarden en normen meegekregen en heb ik leren genieten van alle mooie dingen in het leven. Daarnaast heb ik twee geweldige zusjes die mij een zeer trotse broer maken!”

Wauw wat sta jij hier positief in! Hoe heb je dit vertaald naar je sport carrière?

Ik was altijd al sportfanaat en bezig met het motiveren van anderen, maar ben ooit begonnen met werken in de businesswereld. Dit was kort – eind 2017 ging het mentaal slecht met me en heb ik ervoor gekozen om te stoppen als project manager.

Tegelijkertijd was ik bezig met het waarmaken van mijn droom: het behalen van mijn personal trainer certificaat. Toen ik in 2018 mijn diploma behaalde besloot ik om mijn eigen baas te worden en een nieuwe carrière te beginnen! Vanaf dat moment ging het eigenlijk allemaal vanzelf: ik ken de al veel mensen en na een paar belletjes was ik al aan het werk. Daarvoor ben ik super dankbaar. En nu zijn we hier 🙂

Gaaf! En waarom dan The Zone with Rens?

“Voor mij betekent The Zone een staat waarin je weet wat voor jou belangrijk is en dat je energie krijgt van de dingen die je doet. Ik ben onder andere in The Zone als ik lesgeef. Een les waarin ik mensen niet alleen fysiek uitdaag en hun grenzen laat opzoeken, maar ook door deelnemers stil te laten staan bij zichzelf. Bijvoorbeeld door voor we beginnen met de les ademhalingsoefeningen met ze te doen. Vaak komen mensen last minute binnen gerend, nog gestresst van de meeting op werk. Om vervolgens het lichaam aan nog meer stress blootstellen. Ik probeer ze eerst in het moment te krijgen. Even een klein momentje voor zichzelf. Voordat ze weer “moeten”.

Soms stel ik voor de warming up wel eens een vraag: “vraag aan je buurman of buurvrouw eens waar hij of zij naar uitkijkt deze week en waarom. Niet werkgerelateerd”. Nou, je zou sommige gezichten eens moeten zien. Ik? Zo’n vraag stellen? Veel te persoonlijk. En ze lachen het weg. Eerst wilde ik dat iedereen mijn lessen geweldig vond. Nu wil ik vooral dat ik het zelf geweldig vind. Als ik vervolgens ook nog mensen kan inspireren, een stukje bewuster kan laten leven, fysiek en mentaal in een The Zone kan brengen, dan is dat alleen maar een dikke bonus!”

We love it! Is dat waarom members JOUW lessen moeten proberen?

“Moet ik écht nog meer zeggen? Ok ok, ook omdat met mijn muziek die club feeling van vrijdagavond weer helemaal terugkomt! Met OneFit Presents kan ik laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. En daarnaast om te leren! Dat ik zoiets mag doen in samenwerking met een platform als OneFit, waardoor ik met nog meer mensen in contact kan komen, maakt me ontzettend gelukkig!”

Wij zijn ook heel erg blij met onze samenwerking 😉 Vind je dat het leukst aan je job: samenwerken met anderen?

“Haha, ook. Maar ik ben ook heel erg veel bezig met personal development. Als ik met mensen werk, vind ik het belangrijk dat ze leren op hun manier. Voor sommigen is dat zonder pijn sporten, voor anderen om meer met zichzelf en de wereld om zich heen in balans te zijn etc. Daarom zijn ademhalingsoefeningen en mindfulness ook zo belangrijk.

En als ik zie dat de mensen om me heen verbeteren door mijn lessen, geeft me dat een enorme kick! Naast mijn werk als (personal)  trainer werk ik nog steeds met jongeren die een afstand hebben tot de huidige maatschappij. Door middel van coaching en beweging probeer ik ze te inspireren om elke dag te zien als een nieuwe kans tot verandering.”

En last but not least: wat is JOUW meest favoriete sport?

Vechtsport! Omdat het zo moeilijk is. De snelheid, de kracht, wendbaarheid, coördinatie – alles. Je cardio verbetert in record tempo, net als je mentale power! Vooral als je aan het sparren bent: dan ben je scherp en ik kom dan echt in die “Zone” staat. Als ik mixed Martial Arts op tv zie, heb ik alleen maar diep respect voor de vechters en hun harde werk.

Daarnaast is de kettlebell mijn favoriete trainingtool: de workouts hiermee zijn efficiënt in tijd, je hebt niet veel plek nodig en het heeft veel voordelen, zoals het constante veranderen van je zwaartepunt. Je core wordt hella sterk!”

Ook een workout van Rens volgen en voelen wat zijn positieve en krachtige energie toevoegt aan jouw mindset tijdens het sporten? Check zijn rooster en ervaar het zelf!

Tags: