Je moet het minstens drie keer geprobeerd hebben voordat je weet of je het leuk vindt,” werd mij op het hart gedrukt tijdens mijn eerste spinning les bij de Health Club Jordaan. Inmiddels ben ik 3 lessen verder (ja, echt!) en vind ik het vreselijk, maar het gevoel érna, jeetje. Dat is niet normaal lekker. Al die verhalen over endorfine kicks na het sporten, kun je na spinnen verdrievoudigen. Wat een energie en een voldoening krijg ik hiervan. Om nog maar niet te spreken over het aantal calorieën dat je per les verbrand! … En dus ben ik verslaafd.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Wanneer je binnenkomt bij HCJ haal je bij de desk een bonnetje die je aan de docente mag geven. Ik doe dit natuurlijk niet alleen, maar samen met mijn partner in crime, sportvriendin LD.  We wandelen naar het hok (want ja het is echt een fietshok, denk: geen ramen, potdicht maar wél met airco). We kiezen een plekje naast de extra ventilator, want we vermoeden dat het best wel eens heet kan worden.

Als de les begint, starten we met een korte warming up. De les bestaat vervolgens uit een aantal stevige klims waarbij je de weerstand heel zwaar wordt gedraaid en uit een aantal sprints, waarbij de weerstand weer omlaag kan. Afwisselend staan en zitten we op de fiets. Pfoe! Langzaam beslaan de spiegels en beginnen de druppels van mijn voorhoofd af te glijden. Na 45 minuten besef ik dat de tijd in een bizar rap tempo voorbij is gegaan en hoeven we nog maar een kwartiertje. Als de les voorbij is, is het tijd voor wat rekken en strekken. Dit doen ze trouwens lang niet overal, maar ik vind het heel fijn dat ze dit bij de Health Club Jordaan niet overslaan. Wat ik ook heel erg leuk vind aan deze locatie zijn de docenten, want wauw: wat een powervrouwen!! Ze helpen je waar nodig, zitten bomvol energie en variëren enorm met de lessen en muziek.

Ik boek a.s. dinsdag mijn vierde lesje in ;). Doe jij met me mee?

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Tags: