sophieboksen

Als je vaker reviews van mij leest, dan weet je vast al dat vooral een combinatie van yoga en hardcore sport mij  aantrekt. In de laatste categorie schaar ik deze boksles, die ik nu (bijna) elke week in de vroege ochtend om 7:00 volg!

Ok, boksen is niet voor watjes, maar als een boksschool zich op de bovenste verdieping van een kinderdagverblijf bevindt heb ik toch stiekem even het vooroordeel dat deze les best makkelijk zal worden.

Maar: nog nooit was een vooroordeel zo misplaatst als nu. Een kwartiertje na aanvang hap ik al naar lucht, wil ik mijn klamme handschoenen uitgooien en een sprintje trekken naar mijn flesje water, maar (helaas) we moeten nog even door. Ik en mijn sportmaatje Laura, die jullie binnenkort ook van reviews zal voorzien, wisselen elkaar af bij de boksbal. Elke keer geven we 100% en dat voelen we. Tussendoor doen we afwisselende oefeningen, zoals: squats, lunges en planken.

De docent (Tom) is erg aardig en harde ritmische muziek knalt uit de muziekboxjes. Dit vind ik echt onwijs fijn, omdat het je direct wakker maakt (het blijft natuurlijk 7:00 ’s ochtends…;)).  Tijdens de les werk je aan je techniek, maar ook aan het tempo waarin je slaat of trapt. Tijd om op adem te komen is er niet, wat zorgt voor de nodige druppels zweet op je voorhoofd én enorme spierpijn de volgende dag. Auch!

Ben jij, in tegenstelling tot ik, nou een enorme bokskoning of koningin? Je mag een eigen zak uitzoeken, dus je kunt de les op eigen niveau volgen. Ook opvallend is dat ongeveer de helft van de sporters man is en de andere helft vrouw.

Conclusie: echt een toplesje en voor iedereen te volgen!

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com. Volg haar ook op Instagram enFacebook.

Tags: