Piloxing. Pi-wat? Nog nooit van gehoord. Op de site van OneFit staat de volgende uitleg: ‘Piloxing is een combinatie van pilates en boksen en zoals veel groepslessen gericht op het opbouwen van kracht en conditie. Piloxing is ontwikkeld om de technieken van diverse vechtsporten te verpakken in een mildere en voor bepaalde mensen meer toegankelijke methode. Piloxing wordt bijvoorbeeld gegeven onder begeleiding van muziek.’ Ok, count me in! Dit wil ik wel eens proberen. Dus op naar Dansacademie Den Haag om deze les te volgen!

rosalie-piloxing

Ik was nog nooit eerder bij de Dansacademie Den Haag geweest, in het pand moet je even zoeken naar de juiste ruimte maar als je de keiharde muziek volgt kom je er vanzelf. Danslerares Stella Hoornweg was nog bezig met een les dus ik had rustig de tijd om me om te kleden. In de kleedkamer was nog 1 andere dame aanwezig, Renate. Verder bleef het rustig, we hadden dus bijna de luxe van een privéles. Per week verschilt het erg qua drukte, ik was toevallig op een rustige dag gekomen.

Na een korte introductie zette Stella de muziek aan en ging de les van start. In de enorm lichte ruimte en slechts met zijn drietjes voelde ik nog meer de drang om mijn best te doen. Je kan dit soort lessen in mijn ogen op twee manieren volgen. Je kan er ‘half-half’ aan meedoen als je niet zo’n zin hebt of je kan er volledig voor gaan en alle oefeningen voor de volle 100% doen met een dosis energie waar je u tegen zegt. Ik ging voor dat laatste. De warming-up bestond uit een combinatie van boksbewegingen in de lucht en wat aerobics oefeningen. Na een paar minuten waren we goed warm, de muziek ging nog wat harder en de les werd ook steeds pittiger.

Gelukkig heb ik inmiddels wat ervaring met het snel leren van danspasjes (o.a. door Sportief Paaldansen), dus ik vond het goed bij te houden. Maar ik kan me voorstellen dat het voor een ‘beginner’ best pittig is. Je moet goed opletten wat Stella doet, want je workout valt of staat bij het goed uitvoeren van een beweging. De combinatie tussen dansoefeningen, pilatesoefeningen en boksbewegingen vond ik erg tof om te doen, het uur vloog voorbij.

Na een uur waren we compleet bezweet, moe en voldaan en klaar voor onze moment of fame. Dank aan Renate van Lamsweerde voor de foto! De twee dagen erna voelde ik aan heel mijn lijf dat ik een complete body-workout had gedaan. Lekkere spierpijn! Piloxing staat inmiddels tussen mijn favorieten, ik zeg doen!

OneFit’s Rosalie test allerlei groepslessen door heel Den Haag en brengt jou graag op de hoogte van de leukste sporten in de stad aan de zee. Ze is 30 jaar oud en heeft een eigen blog die je kunt bekijken via: www.rosalieruardy.nl.  Volg haar ook op Instagram en Facebook.

Tags: