Van CrossFit Box naar psychiatrische kliniek

Toen Karin twee jaar geleden met OneFit een aantal groepslessen uitprobeerde, was ze direct verslaafd. We zagen haar ontzettend vaak en haar enthousiasme werkte aanstekelijk. Dus vroegen wij of ze OneFit expert member wilde worden; ze ging zoveel mogelijk workouts uitproberen, daar reviews over schrijven en deze promoten. Helaas bereikte Karins leven een jaar later een diepe low. Ze had een zware burn-out, met heftige gevolgen. “Ik kwam eind februari 2018 in een psychiatrische kliniek terecht en kreeg twee GGZ-diagnoses. Daarvóór was ik behoorlijk afgetraind, nu kwam ik 25 kilo aan door antidepressiva.” Gelukkig kwam Karin er na een intense periode een stuk beter uit. “Ik wilde het sporten ook graag weer oppakken, maar dacht: het OneFit verhaal is nu vast voorbij. Nu ben ik een dikzak en niet meer representatief.”

Nieuwe start met OneFit

Daar had Karin het dus even goed mis. “Ik werd positief verrast, ik mocht nog steeds ambassadrice zijn. Juist om het taboe, dat op een GGZ-diagnose heerst, te doorbreken en mensen in een soortgelijke situatie te motiveren om ook lid te worden. Je kunt namelijk op een laagdrempelige manier het sporten weer oppakken. Het grote voordeel is dat er ontzettend veel locaties en soorten sporten zijn, waardoor je het zo rustig of fanatiek kan aanpakken als je zelf wilt.”

Praten & pushen

Na een break van bijna een jaar kiest Karin nu voor die rustige start. “Momenteel doe ik veel hot yin yoga en restorative yoga. Hot Yoga Place en Balansz vind ik ontzettend fijne locaties.” Of ze het spannend vond om weer te beginnen met sporten na afgelopen jaar? “In eerste instantie wel, ik schaamde mij enorm voor mijn lichaam. Maar toen besloot ik eerlijk mijn verhaal te vertellen op een aantal OneFit locaties. En wat bleek; het wordt geaccepteerd en er wordt rekening mee gehouden. Dat is zo fijn! Ook bij Moes van Bodyloods bijvoorbeeld; aan hem heb ik bijna alles verteld. Hij weet precies wat ik wel en niet aankan. Hij laat mij in m’n waarde, maar pusht wel wanneer het nodig is.

One of the girls

Die acceptatie is belangrijk voor Karin. “Ik voel me bij alle OneFit locaties ontzettend op m’n plek. Nog nooit heb ik me een outsider gevoelt. Niet om mijn persoonlijke situatie, maar ook niet omdat ze zeggen ‘die is van OneFit’. Je wordt echt gezien als één van de girls of guys en hebt de veiligheid om je verhaal te doen over blessures of psychische klachten. Mijn dochter van 19 met special needs sport ook bij OneFit. Ook voor haar is er altijd ruimte en ze krijgt aangepaste oefeningen. Ik ben ontzettend dankbaar dat we samen weer sterker kunnen worden; lichamelijk én geestelijk.”

Je vindt Karin op Instagram via @karinsdoldwazeleven

Benieuwd naar meer verhalen van Rotterdammers? Je leest ze hier!

Tags: