Als OneFit lid kun je inmiddels bij meer dan 200 locaties sporten. Ieder heeft zo z’n favorieten. Maar wat is het verhaal eigenlijk achter jouw lievelingsstudio? En wie is die leraar precies die jouw wekelijkse les geeft? Deze week gingen we langs bij Danielle de Wildt van MOVE//WEST

daniellelegstretch

Mexico
‘Jaren geleden vroeg mijn moeder me mee naar een fitnessvakantie in Mexico. Toen ze me belde dacht ik alleen maar: het maakt me niet uit wat we gaan doen, we gaan naar Mexico, I’m in! Het bleek een Essentrics-reis georganiseerd door Miranda Esmonde-White, de vrouw die de methode in Canada had ontwikkeld. Mijn moeder en Miranda kenden elkaar uit de hippietijd en waren vroeger hele goede vriendinnen. Via Google vond mijn moeder haar jaren later terug. En zo kwam ik, heel toevallig, voor het eerst in aanraking met Essentrics.’

Teachertraining
‘Na de eerste les was ik meteen verkocht. Ik merkte dat ik meer rechtop zat, meer energie had en mijn schouder- en knieklachten minder waren. Eenmaal terug in Nederland wilde ik graag Essentrics blijven doen maar er was niemand die het hier gaf in 2007. Dat was balen; nu had ik eindelijk iets gevonden dat me hielp, maar kon ik het hier niet goed beoefenen. Toen ben ik thuis aan de slag gegaan met dvdtjes en het jaar erop weer mee gegaan naar Mexico. Daar besloot ik met een teachertraining te beginnen. In eerste instantie niet om er mijn beroep van te maken, maar meer om het zelf beter te kunnen en misschien wat vrienden les te geven.’

MOVE//WEST
‘En eigenlijk rolde ik er zo in; een paar lessen werden tientallen lessen en vervolgens heb ik mijn werk bij een cosmeticabedrijf en baan als communicatieadviseur opgezegd om me te focussen op Essentrics. Na een tijdje groeide de behoefte aan een plek waar docenten elkaar konden ontmoeten, waar gefocust werd op techniek en we verschillende doelgroepen konden helpen. Toen ontmoette ik op een feestje, weer heel toevallig, iemand die bij de Westergasfabriek werkte en zo kwamen we op dit leegstaand kantoor. Na een paar dagen klussen konden we open.’

danielle-6zw_1-kopie

Methode
‘Essentrics geeft een bepaalde look, een bepaalde lengte in je lijf. Tijdens een les rek je je spieren uit terwijl je ze tegelijkertijd versterkt. Het verschil zie je vaak het snelst aan de spierdefinitie in je armen en je taille. De bewegingen zijn zo ontworpen dat je alle spieren en ketens pakt, super effectief voor bodytoning. En je energie gaat weer stromen en je krijgt weer kleur op je wangen. Na een les voel je zeker dat je wat hebt gedaan, zonder dat je uitgeput bent. Je daagt je spieren uit maar loopt niet gesloopt de zaal uit.’

Community
‘In Nederland is Essentrics de afgelopen jaren enorm gegroeid. Essentrics leren geven kun je niet in één weekend, de docenten investeren behoorlijk wat tijd in trainingen om zich te blijven ontwikkelen. Er zijn zo’n zestig docenten in Nederland die ik allemaal heb opgeleid. En ook onze teachertrainingen ontwikkelen zich; we zijn altijd bezig met de nieuwste onderzoeken. Nu zijn we bijvoorbeeld helemaal nerderig over bindweefsel, waarvan duidelijk wordt dat het een steeds belangrijkere functie heeft. Goed om te weten, want met Essentrics train je niet alleen je spierweefsel maar óók je bindweefsel. Wij bedenken dan weer workouts waarmee je daar nog meer voordeel uit kunt halen.’

_dsc7928-copy

Blackroll
‘De Blackroll-les van ons rooster is ook uniek in Nederland. Met de foamroller maak je eerst een half uur je spieren los en creëer je ruimte in je lijf, vervolgens sluit je af met krachtoefeningen met eigen lichaamsgewicht. Zo maak je je lichaam flexibeler en versterk je je lichaam. En de les wordt gegeven door een hele leuke docente: Olympe Bille. Echt een aanrader om een keer in de week te volgen en daarna regelmatig thuis aan de slag te gaan.’

Door Essentrics:
‘Ik was door al mijn pijntjes en blessures eigenlijk gestopt met hardlopen, maar twee jaar geleden heb ik een marathon gelopen! Toen ik (vóór mijn Essentrics-ontdekking) weer eens bij de huisarts kwam met vage klachten zei hij ‘tsja, sommige mensen worden nou eenmaal eerder oud.’ Ik was 27. Nu ben ik 36 en veel fitter dan tien jaar geleden. Vroeger als ik thuiskwam van werk ging ik op de bank liggen; dat was het, done, klaar voor vandaag. Nu kom ik thuis van: yooo, wat gaan we doen?.’

Wegens succes is pop-up MOVE//WEST verlengd tot en met 30 november 2016, daarna zullen ze terugkeren op een andere (nog onbekende) locatie in Amsterdam. 

Tags: