1229193711.big

Absolute Hot Yoga aan de Overtoom is een van de meest populaire hot yoga studio’s in Amsterdam. One Fit’s Sophie testte deze keer een les Hot A 60 les. Deze fitchick is 22 jaar oud en spendeert al haar vrije tijd het liefste in de gym. Nieuwsgierig? Lees gauw verder.

“Ik ben nog nooit zo blij uit mijn bed gesprongen voor deze les, want wat heb ik hier zin in! Mijn spieren zijn afgelopen weekend helemaal afgebeuld en ik ben er stiekem heilig van overtuigd dat een lesje hot yoga de spierpijn zal doen afnemen. Bij binnenkomst zijn laat ik mijn pasje scannen, maar op een of andere manier sta ik niet in het systeem. Vreemd! Gelukkig is het vroeg en is er plek zat. Ik krijg een douche handdoek mee en ik kleed me om in de grote kleedkamer. Ik draag enkel een shortje en een sports bra, want alles plakt nogal bij zo’n les…

Een yoga mat, handdoek en gezichtshanddoek liggen klaar in de zaal. De les duurt zestig minuten en na twintig minuten wordt er pas water gedronken. Ik ben allang blij dat ik überhaupt water mag drinken, want ik heb in het verleden wel eens Bikram yoga lessen gevolgd waarbij we het water braaf moesten laten staan. Gevolg? Een enooorme droge keel en spoken in je hoofd dat je éécht een slok nodig hebt om te overleven. In alle redelijkheid.

Bij Absolute Yoga Amsterdam had ik dus van uitdrogingsangst geen last, heel fijn! Deze les duurt 60 minuten duurt in plaats van de originele 90 minuten. We doen daarom alleen de belangrijkste houdingen om het optimale uit de workout te halen. Nadat we alle houdingen hebben beoefend mogen we nog even in savasana (rusthouding) blijven liggen en is het aan ons wanneer we eruit willen komen om te douchen.

Plus puntje zijn absoluut de privé douches. Dus ook voor ietwat preutse typjes (zoals ik) is het geen gehannes met de plakkerige kleding. Daarbij kan je na je les tegen betaling nog nagenieten van een kokos water, kop thee of een vers sapje.”

 | Hot Yoga | Absolute Yoga | Overtoom 232 | Amsterdam |

Tags: