Pilates had ik eigenlijk sinds mijn laatste OneFit review niet meer gedaan. Nee, ik was overtuigd dat ik tóch meer een hardloopmeisje ben. Lekker buiten rennen in de frisse lucht enzo. Hartstikke gezond natuurlijk! En toen werd het afgelopen week ineens koud. Héél koud. Zelfs zo koud dat ik een week niet gesport had. Dat kon zo niet langer, vond ik. Dus schreef ik mij in bij een les TRX/Springboards (iets waar pilates-achtige bewegingen inzitten) bij de Anna Mora studio in Amsterdam.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ik keek nog even op de website vlak voordat ik vertrok.. En plots viel mijn oog op een in koeienletters geschreven zin: ‘Niet voor beginners’. “Ja, uh, nou beginners? Wat nou beginners. Val ik onder beginners?”  Met mijn moed ietwat in mijn schoenen gezonken begaf ik me toch naar de les. Eenmaal binnen waren de mensen bijzonder aardig. Ik kreeg een kleine rondleiding, keek vanuit mijn ooghoeken al de zaal in en spotte direct de suspension trainers die uit het plafond hingen.

Oh, my. Zou ik soort van acrobatiek moeten uitvoeren? Met lichte zenuwen ging ik op een dikke yoga mat zitten en na een kennismaking met de lerares bleek ik gelukkig niet de enige beginner! Mijn knikkende knieën verdwenen, I got this!

Welnu, over de workout. Zoals net al vermeld hangen er suspension trainers uit het plafond. Dit zijn een soort stevige banden met handvaten waar je ofwel je voeten in kan doen of met je handen op kan steunen. Daarnaast bevinden zich op de muren houten boarden waar springveren aan bevestigd zitten. Deze kan je op hoogte afstellen en op die manier train je zo heel dynamisch met je eigen lichaamsgewicht. En dat is dus hartstikke goed voor je figuur!

De les voelde voor mij vooral heel rustig en geleidelijk aan. Het eerste halfuurtje mocht ik met de springboards trainen en het laatste half uurtje met de TRX-banden. Ik vond het heerlijk om te doen en het voelde meer als yoga dan als hardcore sporten. Toch heb ik nog nooit zo’n spierpijn gehad naderhand! En dan vooral in mijn buik! Daarbij vond ik de studio echt heel charmant. Wat een leuke mensen werken er. De studio is verder aan de kleine kant, maar dat doet niet af aan de ervaring. Het was juist fijn!

Ik vind TRX/Springboards een blijvertje en zal zeker teruggaan.

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen fashion en food blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com.

Tags: