Goed; het was ontzettend koud buiten, het waaide hard én ik had geen zin. Reden genoeg om niet te gaan zou je kunnen zeggen, maar het was óók net kerst geweest en mijn billen konden wel even een flinke sportsessie gebruiken. Dus appte ik vriendin L of ze zin had om mee te gaan. Samen met L (want ik durfde dus mooi niet alleen) ging ik naar het Vondelpark voor een kettlebell training van Kettlebell Outdoor.

DSC_1307

Precies vijf minuten te vroeg stonden wij al klaar bij het veldje rechts bij de ingang bij de Vondelkerk. Even waren we bang dat het een privé les zou worden aangezien we rond één voor acht nog steeds met zijn tweeën stonden te wachten. Onze ogen schoten al naar de loodzware kettlebells en de lichtelijke klaagzang –ja sorry zo ben ik- stak al de kop op. “Ik heb nog pijn in mijn arm, mag ik dan lichter?” Hoorde ik mezelf vragen aan de trainer. Gelukkig was het ook he-le-maal niet de bedoeling dat wij met 24 kilo zouden trainen, want: beginners, maar mochten wij een 8 kilo en een 12 kilo meenemen.

Om precies acht uur waren we toch ineens met een grote groep van ongeveer 8 personen. We maakte tweetallen en begonnen met een warming up van een stukje rennen, elkaar uit balans tikken en squatten. Daarna kwamen de kettlebells pas aan bod. Stoer als ik me voelde pakte ik de 12 kilo beet voor de kettlebell swing die wij een minuut moesten volhouden. Na de kettlebell swing deden wij een soort van bananenbeweging op een matje. Ziet er echt belachelijk uit, maar je traint je buikspieren hiermee heel goed en dat voel je: auw! Dit deden wij in duo’s om en om en elke oefening vier keer in totaal. Na deze set kwamen er ook nog twee andere sets aan bod. Onderdeel van deze training was o.a: touwtje springen, squats, lunches en rennen.

L en ik vonden deze les zo stoer en pittig, dat we besloten hebben ‘m elke maandag te gaan volgen. Sluit jij je bij ons aan? Als ik je dan een tip mag geven: neem een flesje water mee en trek sporthandschoentjes aan (tenzij je van vieze handen houdt natuurlijk). See you Monday!

One Fit’s Sophie test allerlei groepslessen door heel Amsterdam en voorziet jou graag van een flinke dosis ‘fitspiratie’. Ze is 23 jaar oud en heeft een eigen fashion en food blog die je kunt bekijken via: www.radishtowear.com.

Tags: