ADHD-sporter

Een ondernemende meid, die Zanna (26). Ze is online (sport)diëtiste en begeleidt mensen door middel van voedingsadviezen. Daarnaast heeft ze van jongs af aan veel aan dansen, kunstschaatsen, snowboarden en tennis gedaan. “Ik was echt zo’n ADHD-kind dat van alles deed. Soms was ik wel negen keer in de week aan het sporten.” Maar toen ze 17 was en tijdens het snowboarden op haar rug viel, besloot ze het wat rustiger aan te doen. Vanaf toen was het vooral fitness en zumba. “Ik merkte dat ik het fijn vond om mijn eigen tijd in te kunnen delen.”

Bodybuilding

Daar paste OneFit dus wel goed bij. “Ik deed zo’n twee jaar geleden mee aan bodybuilding wedstrijden. Naast mijn eigen fitnesstrainingen vond ik het fijn om daarnaast te dansen of yoga te doen om te ontspannen en mijn lichaam wat rust te geven. Met OneFit kon ik de juiste balans daarin vinden.” De wedstrijden heeft ze inmiddels gelaten voor wat ze zijn, maar die balans is gebleven. “Naast mijn losse fitnessuurtjes doe ik nu zo’n drie keer per week een toffe workout met OneFit.”

Kapot gaan

En wat doet ze dan precies? “Yoga is wat meer naar de achtergrond verplaatst, ik kan de rust daarin niet meer zo goed vinden. Af en toe heb ik daar nog wel zin in en dan reserveer ik gewoon een lesje. Boksen vind wel echt ik te gek. Bij De Bunk’r bijvoorbeeld, daar word je echt afgemat. Ik ga graag helemaal kapot tijdens een workout. Dan denk ik: yes, dit was lekker! Maar als je daar juist niet van houdt, dan zijn er ook boksscholen die het wat milder aanpakken. Dat is het toffe aan OneFit; de ene locatie is de andere niet. Je denkt bij een intense boksworkout van De Bunk’r misschien ‘boksen is niks voor mij’, terwijl je bij Boxing Company Rotterdam misschien iets heel anders ervaart. Ik zou OneFitters dan ook adviseren om dezelfde sport op verschillende locaties te proberen.”

OneFit maatjes

En qua dans? “Ik doe vaak hiphop op de woensdagavond. Dansschool Moves! kan ik echt aanraden als je geen echte danser bent, maar wel graag een dansworkout wilt proberen. Je wordt daar gelijk in de groep opgenomen en voelt je helemaal op je gemak.” Over dat groepsgevoel gesproken; Zanna houdt wel van sporten met OneFit maatjes. “Het gebeurt best vaak dat je andere OneFitters op meerdere locaties tegenkomt en dan vrienden wordt via de OneFit app. Dat is leuk, want zo kan je samen bijvoorbeeld een nieuwe dansles uitproberen of sparren tijdens het boksen. Je helpt elkaar die drempel over. Zo ben ik een keer gaan paaldansen met iemand. In m’n eentje had ik dat nooit gedurfd. Ik kon er echt niks van, maar het was alsnog fantastisch.”

Benieuwd naar meer verhalen van Rotterdammers? Je leest ze hier!

Tags: