Waarom ben je met OneFit gaan samenwerken?

“Na 3 jaar yoga te hebben gegeven in mijn woonkamer, besloot ik om een yoga en lifestyle studio te openen. Het was eind 2016 toen ik Studio 191 opende. Ik heb zo lang gezocht naar de juiste plek in de pijp. De yogi’s die bij mij thuis kwamen, kwamen er ook voor de gezelligheid van de ruimte. Toen ik een veel grotere studio opende in de pijp, wilde ik wel diezelfde vibe creëeren. Ik opende mijn studio twee weken eerder dan gepland en verwelkomde de hele wijk met twee weken vol gratis lessen. Het was een hit, gelukkig!”

“OneFit heeft me geholpen om de studio van de grond te krijgen”

“Ik kende OneFit en z’n memberaantal al, dus was het een makkelijke beslissing om te gaan samenwerken. Via OneFit kreeg ik toegang tot veel nieuwe studenten. Het was de helpende hand om de studio van de grond te krijgen. Het is een van de beste marketingbesissingen die ik ooit heb gemaakt omdat OneFit mijn studio echt bekend maakte.”

Vanaf het moment dat OneFitters lessen gaan volgen, moet je voor herhaalbezoeken zorgen. Hoe doe jij dat?

“Ik vernieuw het lesrooster regelmatig, het fris houden – ik denk dat dat helpt. Ook is het belangrijk om goede, leuke en effectieve lessen te geven. Maar nog belangrijker: ik geloof in het creëren van een community. Ik heb me op een of andere manier zo buitengesloten gevoeld in gyms en studio’s dat het verwelkomen van iedereen hoog op m’n prioriteitenlijstje stond. Voor ons is er geen verschil tussen onze eigen members en OneFitters. Iedereen krijgt dezelfde ervaring omdat we willen dat iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt. Ik wil dat Studio 191 een plek is waar mensen plezier hebben, zichzelf verrassen en onverwachte support vinden als ze door nare tijden gaan. Ja, we verkopen workouts, maar dat is echt niet het enige wat we te bieden hebben.”

“Hoe Studio 191 herhaalbezoeken stimuleert? We willen dat iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt”


Studio 191 en OneFit werken nu zo’n 2,5 jaar samen. Wat is je algehele ervaring?

“Onze samenwerking is soms net een achtbaan. Dat gebeurt als je allebei relatief jonge businesses bent. Het loopt misschien niet altijd smooth vanwege bijvoorbeeld een technisch probleem. Maar, het niveau waarop we opereren is indrukwekkend. OneFit ontwikkelt op een goede manier en dat wordt gezien en gewaardeerd.”

Denk je dat we concurrenten zijn als het aankomt om het aantrekken van nieuwe members?

“Nee. OneFit is gemaakt voor mensen die een variatie in lessen zoeken én willen sporten bij verschillende locaties. Studio 191 trekt mensen aan die veel verschillende lessen onder één dak zoeken.”

“Mijn studio werd zo populair dat ik moest kiezen: het partnership met OneFit beëindigen of voor groei gaan”


Een jaar geleden had je een belangrijke beslissing te maken…

“Ja, de studio was zo populair geworden dat ik moest kiezen: het partnership met OneFit beëindigen en verdergaan met mijn eigen members en memberships… of voor groei gaan. Dus opende ik mijn tweede studio in Amsterdam west in februari 2018. Het was nooit mijn plan om meerdere studio’s te openen – eigenlijk is Studio 191 naar het huisnummer van de studio in de pijp vernoemd. Toch… Met die enorme vraag van studenten zou het dom geweest zijn om niet voor groei te gaan.”

Is de studio in west net zo populair als die in de pijp?

“Absoluut. Vóór de opening van de studio in west hebben we onze members en OneFitters geïnformeerd toen ze deelnamen aan lessen dat een nieuwe locatie zou openen. Maar dat was de enige marketing die we hebben gedaan – op een paar Instagram posts na. Ik geloof dat als je een community creëert, mensen de marketing voor je doen. Ze brengen hun vrienden mee, vertellen vrienden erover. Daarom geloof ik dat Studio 191 zal blijven groeien als we mensen een ‘good time’ blijven geven. En datzelfde geldt voor OneFit. En als OneFit groeit, groeien wij ook. Dus daar worden we alleen maar blij van.”

Tags: